Creen mineria de Bitcoin sostenible a Catalunya

Creen mineria de Bitcoin sostenible a Catalunya

Les criptomonedes han creat un ecosistema summament atractiu per als inversors i entusiastes de la tecnologia per igual, però també han creat una problemàtica cada vegada més desafiant: un increïble increment en la despesa elèctrica mundial, i per tant, en la contaminació mediambiental. Catalunya, conegut per ser un dels territoris més enfocats al desenvolupament tecnològic d'Europa, es va convertir recentment a la llar d'una de les primeres empreses a crear una alternativa sostenible a la mineria de criptomonedes, una notícia positiva per a l'evolució del mercat.

La nova iniciativa Es tracta de Green Data Chain, una empresa fintech creada el 2020 que s'enfoca al que han anomenat "mineria regenerativa de Bitcoin". 
Si bé l'empresa es dedica a la mineria de criptomonedes, ho estaria fent mitjançant energia renovable creada amb plaques fotovoltaiques i biogàs que es genera utilitzant excrement de porc. 
La "granja" compta amb 16 ordinadors que funcionen tot el dia, cada dia, que no només operen de forma ecològica, sinó que a més reutilitzen els excrements per a la generació energètica, cosa que representaria una reducció del 80% en l'emissió de gasos contaminants. 
Per a la seva directiva, això equival a plantar més de 560 arbres per cada criptomoneda minada. A través de l'ús d'energies renovables, l'empresa també ofereix serveis tecnològics com el lloguer de dades al núvol, lloguer de punts 5G, serveis basats en Internet de les coses (IoT), serveis basats en tecnologia Blockchain i consultoria tecnològica. 
Més mineria sostenible? Aquest és només un exemple de com diferents actors del mercat estarien tractant de desenvolupar iniciatives “cripte” que puguin mitigar els efectes contaminants de la mineria. 
La majoria, els desenvolupadors estarien optant per cadenes de blocs que funcionin mitjançant protocols de prova de participació (PoS, per les sigles en anglès), ja que això elimina completament la necessitat de minar.
Per a molts, aquesta mena d'iniciatives són el futur del mercat. És important destacar que, tot i que intrínsecament gairebé totes les alternatives d'inversió estan relacionades amb la mineria, la veritat és que seria possible generar ingressos en aquest mercat sense donar suport directament a la contaminació. Des de l'ús de plataformes per a l'intercanvi de criptomonedes per diners fiduciaris, fins a l'adquisició de productes derivats com els que ofereix immediatament edge, són alternatives que permeten invertir en aquests actius sense fomentar (directament) la mineria. 
El perill que viu el mercat Si bé molts han tractat de “maquillar” la situació, el cert és que la contaminació generada per la mineria de criptomonedes estaria arribant a nivells summament preocupants, amb només aquesta activitat gastant més electricitat que països sencers, com Argentina o Suïssa, tradueix a gairebé 40 milions de tones de diòxid de carboni a l'any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Traduir »