El Banc Central de Rússia es plega davant Putin i reconeix el bitcoin com a divisa

El Banc Central de Rússia es plega davant Putin i reconeix el bitcoin com a divisa

Vladimir Putin, president de Rússia, va instar que el seu Govern busqués una solució després de la decisió del banc central del país de prohibir el bitcoin. Així, les dues institucions han decidit preparar un projecte de llei per regular l'ús de la criptomoneda més gran, que seria reconeguda com un "anàleg de divisa", ha informat avui la premsa local.
El corresponent projecte de llei haurà de ser presentat el proper 18 de febrer i reconeixerà aquesta criptomoneda com un "anàleg de divisa" estàndard, semblant al ruble, i no com un actiu financer digital, ha explicat el diari rus Kommersant.

Es tracta d'un canvi radical de l'actitud de les autoritats russes respecte a aquest tipus de divises, ja que el desembre passat, la responsable del Banc Central de Rússia, Elvira Nabiulina, es va pronunciar contra l'ús del sistema financer rus en operacions amb criptomonedes. L'entitat reguladora va explicar el seu rebuig a causa de l'alta volatilitat d'aquestes monedes i la utilització freqüent en transaccions il·legals.

Tot i això, actualment Rússia no prohibeix ni la possessió ni l'ús d'aquest tipus de divises en transaccions, que s'han de dur a terme a través de borses autoritzades per a aquest tipus d'operacions.

La futura norma preveu que les transaccions que superin 600.000 rubles (8.016 dòlars) hauran de ser declarades i es multarà els que duguin a terme transaccions il·legals amb criptomonedes per canals alternatius. Aquesta iniciativa, segons els promotors, tindrà com a finalitat protegir els ciutadans russos dels riscos vinculats a l'ús d'aquestes monedes i crear un mecanisme de llicències de subministradors de criptodivises que permeti la creació d'un mercat transparent.

La polèmica desfermada el desembre passat pel Banc Central, que també va advocar per la prohibició total del minat igual que la Xina, es va aguditzar després que el Ministeri de Finances de Rússia s'oposés a les prohibicions i defensés la regulació de les criptomonedes, que es podrien sumar al pagament d'impostos. El president de Rússia, Vladímir Putin, també es va expressar en contra de les prohibicions i va defensar la regulació d'aquest mercat que podria tributar guanys multimilionaris al fisc rus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Traduir »