Detenen una parella acusada del major blanqueig de bitcoin de la història

Detenen una parella acusada del major blanqueig de bitcoin de la història

La premsa nord-americana l'ha batejada com els 'Bonnie & Clyde de l'era de la criptomoneda'
Les autoritats nord-americanes han detingut la parella formada per Ilya Lichtenstein i la seva dona, Heather Morgan, a qui la premsa nord-americana ja batejat com els 'Bonnie & Clyde de l'era cripte'. Estan acusats d'un presumpte delicte de conspiració per blanquejar milers de milions de dòlars en criptomonedes robades durant l'hackeig de la plataforma Bitfinex el 2016, segons va anunciar el Departament de Justícia.

Segons documents judicials, Lichtenstein i Morgan, arrestats dimarts passat, presumptament van col·laborar a blanquejar els guanys obtinguts amb els 119.754 bitcoins que van ser robats de Bitfinex i que mitjançant transaccions no autoritzades van ser enviats a una cartera digital sota el control de Lichtenstein.

El valor dels bitcoins robats el 2016 rondaria actualment els 4.500 milions de dòlars (3.935 milions d'euros), enfront dels poc més de 71 milions de dòlars (62 milions d'euros) en què es valoraven els criptoactius en el moment del atac informàtic.

Durant els últims cinc anys, aproximadament 25.000 d'aquests bitcoins robats van ser transferits des de la cartera de Lichtenstein a través d'un complicat procés de rentat de diners que va acabar amb el dipòsit de part dels fons sostrets en comptes controlats per la parella.

La resta dels fons robats, que comprenen més de 94.000 bitcoins, amb un valor actual de més de 3.600 milions de dòlars (3.148 milions d'euros) van romandre a la cartera i han pogut ser confiscats per l'FBI.

D'aquesta manera, l'operació representa «la confiscació financera més gran mai realitzada pel Departament de Justícia», segons la fiscal general adjunta Lisa O. Monaco, que va assegurar que es demostra que les criptomonedes «no són un refugi segur per als delinqüents» .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Traduir »